Vad har jag gjort?
 
Foto: Karl Melander
 
  Jag är Bo ”Bosse” Nilsson, i mångas ögon den legenda-
riska kocken, som kom till Gotland och tog över Gutekälla-
ren 1979 och startade Änkan Stares Paradis 1981. Jag
och min dåvarande kompanjon Björn Janson jobbade bra
ihop och hade näsa för det nya och trendiga. Vi startade
också nattklubb på Gutekällaren 1983 under namnet Ca-
baret Gutekällaren, Gotlands svar på Café Opera. Det var
i en tid då restaurangbranschen var i förändring och vi låg
alltid i framkant i det vi gjorde.
   

Mera om mig

 

Jag har en bakgrund på Operakällaren i Stockholm där
mycket av grunden till min matlagning lades.

   
  Jag var också under 1980-talet med när Åre Fjällby ex-
panderade från stugby till modern konferensanläggning.
Jag var med och startade, under denna period, nattklub-
ben ”Bygget”, som fortfarande är ett ”begrepp” i nöjesli-
vet i Åre.
 
   
  De senaste åren  
 
  Jag har, efter tiden i Åre, drivit restaurangen Donners
Brunn i 23 år och som var känt för sin goda mat över he-
la Sverige. Där har jag serverat både kungligheter och
kändisar, som t.ex. Michel Douglas.
     
  De senaste fyra åren har jag varit köksmästare på Värds-
huset Lindgården, som också är känt för sin goda mat.
Jag var en del av ett team som utvecklade Lindgården till
det trevliga och kända ställe som det är idag.
     
  Men nu har jag bestämt mig för att ta nästa steg och ägna
mina sista år innan pension åt matlagning i mindre skala.
     
  Min ledstjärna har alltid varit att matlagning inte är ett yrke
utan ett kall!!
     
         
 
Bosses Flexfood, Smålandsgatan 1, 621 49 Visby, 070-630 15 97, kontakt@bossesflexfood.se